• Vanaf €500 gratis verzenden
  • Verwachte levertijd 1-3 werkdagen
  • Gratis proefstalen
  • De specialist in Klikvloeren!
  • Lorem ipsum

Onderhoudstips; nog langer genieten van jouw PVCvloer

20 Aug 2020
door Klikvloer Online

Algemeen onderhoud

De pvc stroken en -tegels van Klikvloer Online zijn, dankzij het geavanceerde productieproces, zeer slijtvast. Door het gebruik van uitsluitend hoogwaardige grondstoffen zijn de pvcvloeren eenvoudig te reinigen. Toch is geen enkele vloer onderhoudsvrij, ook de pvcvloeren van Klikvloer Online niet. Om optimaal en langdurig van de pvcvloer te kunnen blijven genieten, adviseren wij jou om onderstaand onderhoudsadvies op te volgen.

Dagelijks onderhoud

Stofwissen met een stofzuiger (zacht mondstuk) zal vaak voldoende zijn. Wekelijks kun je de vloer reinigen met een dweil of wismop. Gebruik hiervoor een oplossing van lauw water en een PVC-Cleaner. James.eu heeft 3 speciale pvc reinigers, afhankelijk van jouw wensen

Periodiek onderhoud

Afhankelijk van de gebruiksintensiteit kan het nodig zijn om na verloop van tijd een beschermlaag aan te brengen,of de bestaande laag te vervangen. De pvcvloer dient dan altijd eerst te worden gereinigd met de basisreiniger, om al het vuil en oude beschermlagen te verwijderen.

Tips voor preventief onderhoud en het voorkomen van beschadigingen

Voorkomen is beter dan genezen. Iedereen die bij je binnenloopt neemt een stukje “buitenwereld” mee via zijn of haar schoenzolen. Door toepassing van een goede schoonloopmat voorkom je grotendeels de inloop van vuil en vocht, waardoor je de pvc vloer minder vaak hoeft schoon te maken en je de levensduur ervan verlengd.

Voorkom langdurig contact tussen vinyl en rubber. Door migratie kan er een blijvende donkerbruine verkleuring optreden. Schuif geen zware voorwerpen over de vloer en voorzie stoelpoten en ander meubilair van goede bescherming (zie www.floorfriendly.nl).

Vervang eventueel de wieltjes onder de bureaustoelen door zachte wieltjes, die geschikt zijn voor vlakke pvc vloeren. Gemorste vloeistoffen z.s.m. verwijderen van uw pvcvloer.

Optioneel: aanbrengen (extra) PU beschermlaag

Hoewel alle vloeren van Klikvloer Online af fabriek zijn voorzien van een PU beschermlaag, kun je de vloer voorzien van een (extra) PU beschermlaag. De voordelen hiervan zijn:

  • Aangehecht vuil laat zich makkelijker verwijderen
  • Kleine krasjes, die tijdens het gebruik ontstaan, worden hersteld
  • Eventuele strepen van schoenzolen laten zich eenvoudig verwijderen
  • De naden tussen de stroken en tegels vloeien goed dicht, waarmee de vloer een nog betere vochtbestendigheid krijgt
  • Een langere levensduur

Zie James.eu voor meer informatie over de Zijdemat en de Extra Mat.

Voorkom verkleuring 

Iedere vloerbedekking verkleurt onder invloed van zonlicht, of dit nu hout, pvc of tapijt betreft. Dit komt door de ultraviolette straling in het zonlicht. Om verkleuring van je vloer te voorkomen is het belangrijk om goede zonwering toe te passen.

Voorkom contact met rubber

Contact tussen rubber en vinyl dient zo veel mogelijk vermeden te worden. Bij langdurig contact tussen vinyl en rubber kan door migratie een blijvende, donkerbruine verkleuring optreden (denk hierbij aan een rubberen ring onder een prullenbak, rubberen schoonloopmatten, placemats etc.). Ook rubberen doppen onder meubels kunnen strepen veroorzaken door wrijving. Wij adviseren dan ook om alle meubels en gebruiksvoorwerpen te controleren op rubberen doppen en te voorzien van bescherming (zie www.floorfriendly.nl).

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter