• Vanaf €500 gratis verzenden
  • Verwachte levertijd 1-3 werkdagen
  • Gratis proefstalen
  • De specialist in Klikvloeren!
  • Lorem ipsum

Pvc klikvloer leggen

29 Jun 2020
door Klikvloer Online

Een pvc klikvloer is gemakkelijk zelf te leggen door het kliksysteem. Maar weet u niet goed waar u moet beginnen en hoe u de juiste voorbereidingen kunt treffen? In deze blog leggen wij uit hoe u eenvoudig een nieuwe pvc-klikvloer legt. Lees snel verder!

Voorbereiding

Voordat u aan de slag gaat met het leggen van de pvc-klikvloer, moet u een aantal voorbereidingen treffen.

  1. Het is belangrijk om de planken 48 uur van tevoren in de ruimte te plaatsen waar u ze gaat leggen, zodat ze zich aan kunnen passen aan de luchtvochtigheid en de temperatuur. Uw vloer mag niet worden gelegd in een kamer met een temperatuur onder de 10°C of hoger dan 50°C. Een kamertemperatuur van 18°C tot 25°C 24 uur voor, tijdens en na het plaatsen wordt aangeraden.
  2. Meet uw ruimte op.
  3. Is uw ruimte groter dan 15 vierkante meter? Dan dient deze opgedeeld te worden in twee kleinere delen. Tussen deze twee delen moeten uitzetvoegen van minimaal 0,6 cm komen. Aan de buitenzijden en rondom deurkozijnen en verwarmingsbuizen moeten de uitzetvoegen 1 cm zijn.
  4. Veeg de vloer goed schoon. U kunt grofvuil verwijderen met een bezem, maar om er zeker van te zijn dat er geen stof onder de vloer blijft liggen, haalt u met de stofzuiger het overige vuil weg.

Dubbelcheck

Controleer voordat u aan de slag gaat of de stroken niet verschillen van kleur en of deze niet vuil of beschadigd zijn. Bekijk hierna of de vloer egaal, droog en vlak is. De vloer mag niet meer hellen dan 25 mm per 2 meter in elke richting. Zitten er grote oneffenheden in de vloer? Dan is het verstandig om de vloer eerst te egaliseren. Dit doet u door de vloer op te vullen met opvulmiddel en egalisatiemengsel. Hoe egaler de vloer is, hoe fijner het werkt en hoe beter het eindresultaat wordt.

Bekijk voordat u de vloer legt ook of de ondergrond stevig is. Wij adviseren om een drukvaste ondervloer te leggen. Dit zorgt mede voor een geluiddempend effect. Wij raden het af om de vloer te installeren op tapijt, een bestaande vinyl vloer, een zwevende vloer of hardhouten vloeren. Check als laatste of de zon met het leggen niet te veel in de ruimte schijnt, hierdoor kan het klik-pvc gaan krimpen of uitzetten. Schijnt de zon wel in de ruimte? Probeer dan het raam af te dekken.

Leggen

Alles gecontroleerd? Dan kunt u nu aan de slag met het leggen! Om te beginnen geven wij u een tip mee: werk altijd van links naar rechts.

Met het leggen begint u in de hoek van de kamer aan uw linkerkant, waarbij de groef naar u gericht is. Rondom het gelegde pvc laat u een uitzettingsvoeg van 1 cm vrij. Leg de eerste rij aan elkaar door de panelen verticaal in elkaar te klikken. Dit kan gemakkelijk door het pvc-kliksysteem. U hoeft het slechts stevig aan te drukken en de kopeinden klikken vanzelf in elkaar. Wanneer het toch moeizaam gaat kunt u een rubberen hamer gebruiken en er zachtjes tegenaan tikken.

Bekijk de leginstructievideo voor een duidelijke uitleg van het leggen van de klikvloeren.

Uiteinden

Voor het uiteinde van een rij snijdt u met een stanleymes het paneel op de juiste maat af. Breek het paneel af en leg deze aan de andere panelen om de rij af te maken. Wanneer het stuk dat is overgebleven van rij 1 minimaal 30 cm lang is, kunt u het gebruiken als eerste stuk in de volgende rij. Dit geeft een natuurlijke look. Voor de overige rijen kunt u de bovenstaande stappen herhalen, totdat de hele ruimte voorzien is van de pvc klikvloer!

Vragen?

Heeft u nog vragen over het leggen van de pvc klikvloer? Neem dan contact met ons op! Onze ervaren medewerkers geven u graag tips voor het juist leggen van uw pvc klikvloer.

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter