• Vanaf €500 gratis verzenden
  • Verwachte levertijd 1-3 werkdagen
  • Gratis proefstalen
  • De specialist in Klikvloeren!
  • Lorem ipsum

De voordelen van een PVC Klikvloer

1 Sep 2020
door Klikvloer Online

Pvc klikvloeren zijn de laatste tijd erg populair. En dit is niet voor niets. Pvc klikvloeren hebben een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van een pvc-vloer die u met lijm bevestigt. Het grote verschil is dat de stroken van een klikvloer flexibel zijn en gemakkelijker gelegd kunnen worden. Bij Klikvloeronline.nl bieden wij u een groot assortiment pvc klikvloeren. Bent u benieuwd naar de voordelen van een pvc klikvloer? Lees dan snel verder!

Wat is een pvc klikvloer?

Een pvc klikvloer is een vloer die volledig gemaakt is van kunststof en verkrijgbaar is in talloze kleuren en motieven. De vloer bestaat uit panelen die eruitzien als laminaat. Door het kliksysteem aan de zijkanten van de panelen, kunnen de panelen eenvoudig aan elkaar bevestigd worden. Dankzij het kliksysteem is het niet nodig om de vloer vast te lijmen.

Comfortabel

Een pvc klikvloer is erg populair omdat de vloer comfortabel is in het onderhoud, pvc slijt namelijk nauwelijks. Omdat een pvc klikvloer is gemaakt van kunststof, heeft het een glad oppervlak. Door de vloer regelmatig te stofzuigen en/of te dweilen, kunt u deze goed schoonhouden. Ook kan een pvc klikvloer beter tegen vocht dan laminaat. Daarnaast is een pvc klikvloer makkelijker te vervangen dan een verlijmde vloer. Een strook die schade heeft opgelopen vervangt u gemakkelijk door een nieuwe strook. Ook bij een verhuizing zijn de panelen gemakkelijk mee te nemen, omdat ze simpel los te koppelen zijn.

Duurzaam

Een pvc klikvloer heeft een lange levensduur. Pvc is dan ook een stuk sterker dan laminaat. Door de goede slijtlaag ontstaan er nauwelijks beschadigingen aan de vloer. De kosten van een verlijmde pvc-vloer zijn vaak iets lager dan die van een pvc klikvloer. Echter kunt u, door het kliksysteem, een klikvloer eenvoudig zelf leggen. Wanneer u daarvoor kiest, kan de pvc-klikvloer voordeliger zijn, omdat er in dit geval geen legkostenzijn. De prijs-kwaliteitverhouding voor een pvc klikvloer is zeer goed.

Geluiddempend

Ondanks dat een pvc klikvloer dunner is dan een laminaatvloer, is het wel geluiddempender. Dit komt omdat de vloer omgevings- en contactgeluiden verminderd. Een pvc klikvloer heeft daarnaast vaak een goede ondervloer die het geluiddempende effect versterkt.

Vloerverwarming

Een pvc klikvloer voelt warm en comfortabel aan. De vloer heeft als unieke eigenschap zich aan te kunnen passen aan de temperatuur van de omgeving. Omdat een pvc klikvloer niet zo dik is, laat het de warmte van de vloerverwarming gemakkelijk door. Dit is dan ook de reden dat pvc-vloeren erg geschikt zijn voor vloerverwarming.

Vragen

Heeft u nog vragen over een pvc klikvloer of bent u geïnteresseerd? Bij Klikvloeronline bieden wij een groot assortiment aan pvc klikvloeren. Neem contact met ons op en wij helpen u graag met het juiste advies bij het kiezen van uw pvc klikvloer.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter