• Vanaf €500 gratis verzenden
  • Verwachte levertijd 1-3 werkdagen
  • Gratis proefstalen
  • De specialist in Klikvloeren!
  • Lorem ipsum

Wat is een klik pvc-vloer?

29 Jun 2020
door Klikvloer Online

Wanneer u een nieuwe vloer gaat kopen, moet u vooraf een aantal keuzes maken. Zo moet u bepalen welk materiaal uw voorkeur heeft. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen laminaat, hout en pvc. Bij Klikvloeronline.nl bieden wij u verschillende soorten klik pvc-vloeren. Maar wat is een klik pvc-vloer eigenlijk? Lees het hier.

Wat is pvc?

Pvc staat voor polyvinylchloride. Dit is een van de bekendste en meest toegepaste thermoplastische kunststoffen. De kans is groot dat u regelmatig pvc tegenkomt. Wist u bijvoorbeeld dat veel kunststof kozijnen en verpakkingen van pvc worden gemaakt? Maar ook stroomt uw leidingwater door pvc-buizen en wordt pvc vaak gebruikt als omhulsel voor elektrische bedrading. Kenmerken van pvc zijn onder andere: lichtgewicht, vlamdovend, slijtvast en bestand tegen chemicaliën.

Kliksysteem

Een pvc klikvloer legt u door middel van een eenvoudig kliksysteem. U hoeft de vloer dus niet met lijm te bevestigen. De vloer bestaat uit losse vloerdelen, ook wel stroken of panelen genoemd. Deze delen legt u vervolgens met de klikverbinding aan elkaar vast. Dankzij het stevige systeem van tand en groef is de vloer met een eenvoudige klik erg gemakkelijk en snel te leggen. Dit is ook de reden dat pvc klikvloeren de laatste jaren zo populair zijn geworden. Makkelijker kan het niet!

Pvc-stroken, -tegels of visgraatmotief?

Bij Klikvloeronline.nl hebben wij diverse pvc klikvloeren in het assortiment. U kunt bijvoorbeeld kiezen tussen klik pvc-stroken, klik pvc-plinten, klik pvc-tegels, klik pvc-laminaat of het klik pvc-visgraatmotief. Al deze vloeren verschillen van kleur en uitstraling. Met een klikvloer van pvc-tegels creëert u een gave betonlook, terwijl u met de pvc-stroken met houtpatroon juist voor een natuurlijke uitstraling zorgt. De pvc-stroken zijn namelijk nauwelijks te onderscheiden van echt hout. Een visgraatmotief kan ervoor zorgen dat de ruimte waarin de vloer ligt optisch groter lijkt. Voor ieder interieur is er dus een geschikte pvc klikvloer.

Zelf leggen

Een van de handigste eigenschappen van een pvc-klikvloer is dat u de vloer gemakkelijk zelf kunt leggen. Hiervoor hoeft u helemaal niet veel gereedschap in huis te hebben! U kunt klik pvc met een simpel stanleymesje op de gewenste afmetingen snijden, waarna u de planken gemakkelijk doorbreekt. Vervolgens kunt u de planken eenvoudig in elkaar klikken. Ziet u het toch niet zitten om zelf de vloer te leggen? Uiteraard hebben wij ervaren personeel die de vloer voor u netjes legt.

Vragen?

Of u nu gaat voor plinten, stroken, tegels, laminaat of met een visgraatmotief, er is altijd een vloer te vinden die bij uw interieur past! Al onze pvc-vloeren hebben een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Bekijk ons aanbod voor alle stijlen en mogelijkheden. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan contact met ons op via [email protected] of +31 (0) 548 785 664. Wij helpen u graag!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter